Het LEGiO museum

Het LEGiO-Museum is ontstaan uit samenwerking tussen verzamelaars en bewoners van Grootegast, die de historie van het bekende Deense Speelgoedmerk in het dorp Grootegast onder de aandacht willen brengen. LEGO Nederland was van 1963 tot 1998 gevestigd in het huidige pand van het Museumplein aan de Legolaan. Het grootste aandeel in de collectie komt voort uit de verzameling van Richard Topelen, die hiermee zijn droom, een eigen LEGO museum te openen, tot leven zag komen.

Onze slogan is niet voor niets “Kijken, bouwen, spelen”. Er is ook heel veel LEGO in het museum om zelf mee aan de slag te kunnen!

Ons museum is een op zich zelf staande stichting en wij zijn geen onderdeel van de LEGO group.

Ook stellen diverse verzamelaars hun materiaal beschikbaar om zo een zo breed mogelijk beeld te kunnen bieden over LEGO.

Ook kan iedereen contact met ons opnemen, indien hij of zij over uniek LEGO-materiaal beschikt. Wij zullen dan kijken of dit ook geschikt is voor ons museum. Dit kunnen wij dan in bruikleen tonen in ons museum bij onze vaste expositie of bij onze wisselende thema-exposities.

LET OP: Door maatregelen omtrent de Corona-crisis is het alleen voor kinderen tot 12 jaar mogelijk om zelf met LEGO te bouwen in ons museum. (Samen spelen voor kinderen is veilig omdat inmiddels bekend is dat kinderen een laag risicogroep vormen voor het verspreiden van het virus.) De bouwhoek is echter niet toegankelijk voor ouders.

LEGO is a trademark of the LEGO Group, which does not sponsor, endorse or authorize this website/the museum.