Meerdere musea onder één dak

Op dit moment zitten er in Grootegast meerdere musea onder één dak. Aan de Legolaan zijn het LEGiO-museum, het Victory Museum en de Museumdrukkerij gevestigd. Als overkoepeling is er voor gekozen de Stichting Museumplein Grootegast op te richten.

BESTUUR:

H. Ates – Voorzitter
W. Eenling – Penningmeester
R. Gorter – Secretariaat
K. Sportel
H. Roede
N. J. Wolters
J. L. R. Topelen

BELONINGSBELEID BESTUURDER:

Voor hun werkzaamheden voor de stichting krijgen de bestuurders geen beloning. Wel kunnen zij vacatiegelden en onkostenvergoedingen toegekend krijgen.

DOELSTELLING:

Het beheer en de beschikking ten aanzien van het registergoed aan de Legolaan te Grootegast, voor eerdere drie genoemde musea en het exploiteren van de in het registergoed gevestigde musea.

BELEIDSPLAN:

Het ontplooien, stimuleren en coördineren van activiteiten die bevorderlijk zijn voor het Museumplein in zijn geheel.

FISCAAL NUMMER:

8580.92.670