Doneeractie voor unieke krantenpers

Ons museum is jaren op zoek geweest naar een echte hoogdruk-krantenpers, hier werden vroeger vanaf een rol de kranten gedrukt, gesneden en gevouwen. In heel Nederland is daarvan geen enkele overgebleven en ook in Europa is het zoeken naar een speld in de hooiberg.

Maar het is ons eindelijk gelukt om zo’n prachtige pers te vinden en we mogen deze in Schotland gemaakte Cossar-pers ook nog eens gratis ophalen. (Anders gaat hij helaas in het oud ijzer) Echter er is één klein dingetje bij, hij staat in Nieuw-Zeeland. Daarom hebben we verschillende fondsen aangeschreven en zijn we een doneeractie (zie hieronder) begonnen.

Hopelijk wilt u ons museum steunen om deze unieke machine te redden en naar Nederland te krijgen. We gaan dan niet alleen deze pers aan het publiek presenteren, maar ook het hele verhaal rond de nieuwsbladen, persvrijheid etc. Met deze pers zetten we ons museum echt op de kaart!

https://www.doneeractie.nl/een-historische-krantenpers-naar-nederland/-92975

Vrienden van de MuseumDrukkerij

Voor minimaal 25 euro per jaar kunt u al Vriend van ons museum worden. Onze stichting heeft een Culturele ANBI status, waardoor uw gift voor 125% aftrekbaar is van de belasting.

We hopen met o.a. dit geld een depot op te kunnen zetten, zodat zoveel mogelijk materiaal behouden kan blijven. Inruil krijgt u onze nieuwsbrief toegestuurd, zodat u op de hoogte blijft van al onze activiteiten. Bedrijven die Vriend worden, vermelden we in een lijst van Vrienden van het Museum op onze site en in onze nieuwsbrieven.

Indien u éénmalig een schenking wilt doen, dan kan dat naar:

Stichting Museumdrukkerij

NL81 RABO 0325 0799 35

Wilt u ons op een andere manier helpen of heeft u materiaal wat bewaard moet blijven, neem dan gerust contact met ons op.

 

Lijst van Vrienden van de MuseumDrukkerij

Aira Boats – Sneek

BorBo design & print – Bovenkarspel

Falkin – Grootegast

Kees Knaap Zeefdruk – Den Haag

Mediolead – Groningen

Van der Kooi Administratie – Niekerk

Screen Factory Zeefdruk – Heerenveen

Studio Roede – Grootegast