Project: Grafisch Depot

We zien om ons heen dat het Grafisch Industrieel Erfgoed het zwaar heeft. De betekenis van de druktechniek heeft veel betekend in de geschiedenis en deze belangrijke sector moet dan ook niet in de vergetelheid raken.

Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk grafisch materiaal te redden van de oudijzerboer. Zo is in deze Youtube-film https://www.youtube.com/watch?v=eH5OoZ91H68 te zien om wat voor materiaal het o.a. gaat. Dit staat nu opgeslagen, maar moet daar op korte termijn weg.

Vandaar dat wij een eigen depot willen opzetten om het materiaal veilig te stellen.

Dit kunnen we echter niet alleen en daarom vragen wij uw hulp. Wordt Vriend van de MuseumDrukkerij en meldt u aan via: info@museumdrukkerij.nl

Vrienden van de MuseumDrukkerij

Voor minimaal 25 euro per jaar kunt u al Vriend van ons museum worden. Onze stichting heeft een Culturele ANBI status, waardoor uw gift voor 125% aftrekbaar is van de belasting.

We hopen met o.a. dit geld een depot op te kunnen zetten, zodat zoveel mogelijk materiaal behouden kan blijven. Inruil krijgt u onze nieuwsbrief toegestuurd, zodat u op de hoogte blijft van al onze activiteiten. Bedrijven die Vriend worden, vermelden we in een lijst van Vrienden van het Museum op onze site en in onze nieuwsbrieven.

Indien u éénmalig een schenking wilt doen, dan kan dat naar:

Stichting Museumdrukkerij

NL81 RABO 0325 0799 35

Wilt u ons op een andere manier helpen of heeft u materiaal wat bewaard moet blijven, neem dan gerust contact met ons op.

 

Lijst van Vrienden van de MuseumDrukkerij

Aira Boats – Sneek

BorBo design & print – Bovenkarspel

Falkin – Grootegast

Kees Knaap Zeefdruk – Den Haag

Mediolead – Groningen

Van der Kooi Administratie – Niekerk

Screen Factory Zeefdruk – Heerenveen

Studio Roede – Grootegast